2017 Warmste Dorp

Het warmste dorp, Engsbergen.

Op zaterdag 7 oktober organiseren de Engsbergse bergvrienden in samenwerking met een aantal Engsbergse verenigingen een benefietdag in het kader van de warmste week van Studio Brussel.


Die dag zullen een aantal activiteiten georganiseerd worden met een dubbel doel: enerzijds willen we uiteraard zoveel mogelijk geld inzamelen voor een aantal goede doelen, maar anderzijds willen we ook de samenwerking tussen de Engsbergse verenigingen en inwoners een positieve impuls geven.  Er hebben ondertussen al een aantal verenigingen en inwoners toegezegd te willen meewerken aan deze dag.


Wat staat er op het programma?


Geocaching:
Voorafgaand aan de benefiet dag (vanaf ca. 15 september) worden een aantal nieuwe geocaches in Engsbergen vrijgegeven.  Door deze geocaches op te zoeken zullen de deelnemers geleid worden naar de uiteindelijke bonuscache die op zaterdag 7 oktober zal vrijgegeven worden.   Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS of smartphone kan je aan de slag gaan met geocachen.
Meer info op: www.geocaching.com  


Wandelen:
Op zaterdag 7 oktober kan je vanaf 7.00 u tot 14.00 u terecht in ontmoetingscentrum ’t Goor in Engsbergen voor wandelingen met lengtes van 4 tot 27 km.  De wandeling van 4 km is toegankelijk voor rolstoelgebruikers .  Onderweg zijn de nodige hapjes en drankjes voorzien.


Benefietavond, zaal ’t Goor vanaf 19.00u: 
Ook hier willen we de Engsbergse (en uitgebreide…) gemeenschap bijeen brengen om samen te feesten en … te zingen.  We starten de avond nl. met een samenzang sessie met Allez,Chantez!
Allez, Chantez! ontwikkelde het meest laagdrempelige concept om mensen samen te laten zingen. Door hun aanpak kan een open en ongedwongen sfeer zorgen voor een versterkte verbinding en een vergroot geluksgevoel van de deelnemers. Vergeet je zorgen van vandaag en morgen… zing gewoon mee!
Nadien neemt de lokale groep “Boer & Tuinder” over.  Als we het concept achter Boer & Tuinder in één woord zouden moeten omschrijven, zouden we zeggen: FEEST! Maar, Boer & Tuinder is eigenlijk veel meer dan dat. Het is een rijkgevuld programma met muziek, aan elkaar geweven door een uniek concept: het boerenleven.  Om de avond jeugdig af te sluiten komen enkele Engsbergse DJ’s in actie.


De volledige winst van deze dag zal geschonken worden aan een aantal goede doelen tijdens de warmste week van Studio Brussel.

 
Meer info:
 
Facebook: Bergvrienden Engsbergen
Allez, Chantez!: www.allezchantez.be
Boer & Tuinder: elinys.wixsite.com/boer-en-tuinder
Geocaching: www.geocaching.com

Nog vragen?

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Navigatie