2015 Noorwegen dag 05

15/8/15: Lervassbu – Spitterstülen


Na een stevig ontbijt maken we een rustige tocht met weinig dramatische hoogteverschillen. De dag begint bewolkt, maar gaandeweg breekt de zon door. We wandelen door mooie valleien, langs rivieren en meren.
Aanvankelijk zijn er nog een paar ijsvelden, maar na enkele kilometers stappen we over rotsige paden, waarbij onze schoenen en voeten het zwaar te verduren krijgen.
We steken meerdere rivieren over door van rots naar rots te springen… en we nemen een brug over een rivier waar geen water in staat.
Een andere keer steken we met een brug een rivier over die erg troebel gletsjerwater aanvoert.


In de vroege namiddag arriveren we in Spitterstüle. Hier hebben we voor het eerst ontvangst om het thuisfront te informeren over onze avonturen.
Bij een halve liter bier praten we na over het verloop van de tocht tot nu toe en kijken vooruit naar wat ons nog te wachten staat. We zitten in het gebied waar de twee hoogste bergen van Noord-Europa gelegen zijn. De Galhoppigen is met zijn 2469 meter de hoogste berg. Als we die willen beklimmen moeten we een dag extra nemen en dat is niet het plan.
De volgende dag zullen Marc, Wim Camps, Danny en Wim Rutten de Glittertinden beklimmen die 2465 meter hoog is en op onze route ligt. Stefan en Benno zullen een alternatieve – iets lagere route - nemen.
Vanop het terras waar we zitten, genieten we van het uitzicht dat we hebben op deze twee gigantische bergen.
Spitterstüle ziet er uit als een klein dorp. Het was vroeger een zomerboerderij.
Het eten is hier minder dan gisteren, maar onze magen geraken gevuld en na nog wat grappige momenten en verhalen gaan we slapen.

Navigatie