2015 Noorwegen dag 02

Woe 12/8/15:  Oslo - Gjendesheim/Gjendebu


Na een stevig ontbijt in de “Himalaya” (Ook heel multicul), geserveerd door een paar vrouwelijke sherpa’s ;o) laten we een dagpak achter in het Hostel, zodat we op de terugweg proper terug op het vliegtuig kunnen stappen.
Na wat zoeken vinden we onze rechtstreekse bus richting Gjendesheim. De bus leidt ons door een stuk van Oslo waarbij we een mooi zicht krijgen op de baai waaraan Oslo gelegen is. Verder leidt de tocht ons langs mooie Noorse landschappen, met typische houten huizen die we ook zo ongeveer in IJsland zagen en die je ook terugvindt in het midwesten (Wisconsin, Minisota,…) van de VS.
In Gjendesheim wachten we op een boot die ons over de lengte van het Gjendemeer naar Gjendebu brengt. We vragen in Gjendesheim voor alle zekerheid nog ‘ns wanneer we onze bus terug hebben op dinsdag18/8. Hij beweert stellig dat dit om 17u15 is en dat hij met die bus zal rijden… Benny had iets anders gezien op de website, maar als de chauffeur het zegt….


Het is een boottocht met o.a. een mooi zicht op de graad die we onze laatste stapdag zullen doen. Het meer is prachtig omringt door bergen met watervallen en rotspartijen. We zien ook heel wat sneeuw liggen op de bergen. Het meer zelf is groen-blauw van kleur dit zou een gevolg zijn van de diepte, het zand dat in het meer ligt en van de manier waarop de zon inwerkt op het geheel.
We komen aan in Gjendebu en checken in het plaatselijke (en enige) hotel. We praten wat na over de dag en over wat ons nog te wachten staat, drinken als aperitief een paar biertjes. Die zijn duurder dan bij ons, maar we besluiten dat we het niet aan ons hart te laten komen en genieten met volle teugen. Het avondmaal bestaat tot onze verbazing uit meerdere gangen en we zijn helemaal volgevreten na het dessert. Lekker en veel. Dit is niet wat we gewoon zijn van de hutten in de Alpen en de Pyreneeën. We zitten nog wat buiten na de maaltijd en kijken naar het einde van de dag. We zien hoe een jonge vrouw met haar drinkbus naar het meer  gaat, water schept en het meteen opdrinkt… Wij vinden dit niet vanzelfsprekend, maar het water op deze hoogte is blijkbaar zo proper dat dit kan.
We kruipen vroeg in bed.

Navigatie