2014 Posets dag 05

13/8/2014: Refugio Angel Orús - Refugio de Viadós

Vandaag zijn er 2 wandelingen.  Wim R., Wim C. en Danny wandelen naar de top van de Posets en dan verder naar Viadós.  Marc, Stefan en ikzelf gaan langs de "gewone" wandelpad.

Ik ben al vroeg uit mijn bed.  Ik ga al naar de eetzaal, daar is het wat frisser.  We ontbijten en dan vertrekken de wandelaars van de Posets al.

Tocht 1: Posets

2014 Posets 5 2
 

Tocht 2: Marc, Stefan en Patrick vertrekken even na onze bergvrienden.  In het begin volgen we dezelfde weg als gisteren, maar nu is het klimmen.  Na een uurtje wandelen komen we aan de splitsing van gisteren.  Nu nemen we richting Ref. de Viadós (nog 5u 15min).  Het weer is ondertussen mooi zonnig.  We wandelen over beekjes, langs meertjes, moeten een pas over (zeer steil) en dan een steile afdaling.

2014 Posets 5 1
We moeten ook een paar sneeuwvelden oversteken.  Nu is het alleen nog dalen tot aan de hut.  Als we lager komen, wordt de natuur groener, meer bomen en ook veel geurende bloemen.  We doen het rustig aan en stoppen af en toe om van het uitzicht te genieten.  Rond 16.00 zijn we aan de hut.  Zijn onze vrienden er al ?  Nog niet.  We zoeken met de verrekijker naar mogelijke wandelaars op de flank van de Posets.  Waarschijnlijk zitten ze dan al tussen de bomen.

Rond 17.00 zijn we weer samen.  Dat verdient een pintje.  Op de goede afloop van onze geslaagde wandelweek.

Marc gaat met 2 Fransen met de auto mee om ons busje al te gaan halen en bij de hut te parkeren.  Hij blijft toch redelijk lang weg.

's Avonds weer lekker eten.

Navigatie