2014 Posets dag 04

12/8/2014: Refugio de Estós - Refugio Angel Orús

Om 7.00 uur ontbijten we.  Vandaag is de keuze beperkt.  Zoals meestal in zuiders hutten zijn er beschuiten, koekjes, confituur.

Rond 8.20 uur vertrekken we (na de nodige ochtendlijke bezigheden).  Eerst gaat het even bergaf tot aan de rivier.  Dan moeten we aan de andere kant natuurlijk klimmen tot een hoogte iets boven de hut.  Daarna is het een beetje op en af, de bergflank volgen tot aan een meertje Ibonet de Batisielles. 

2014 Posets 4
Hier staat een bivac-hut (die nogal open is).  Vanaf hier begint een serieuze klim naar Ibón Gran de Batisielles (2216m).  We wandelen langs enkele meertjes, we blijven klimmen langs en over grote blokken.  Net voor de pas stoppen we om te eten.  Het is nu 12.00 uur.  Hier kan je een tentje zetten.


Na de pauze hebben we opnieuw een steile klim naar Collada de la Plana (2700m).  Boven op de pas is het koud.  Er is ook gsm-bereik.  Onderweg komen we wandelaars tegen met een hond.  Ze zijn duidelijk iets aan't zoeken.  Een pakje dat de hond moest dragen is weg.  Wim R. vindt het: een beloning?

Na de pas volgt een steile afdaling naar Ibón de Grist.  Er staat daar een tent tussen de 2 meren.  We volgen GR 11.2.  Uiteindelijk zien we in de verte de hut.  Het is dan nog ongeveer een uur wandelen.  Eerst nog wat bergop en dan afdalen tot aan de hut.  Rond 16.00 uur komen we aan.  Het was een mooie tocht, redelijk zwaar.  Het pintje SMAAKT mmmmm

De Vlamingen komen ook aan.

Het weer vandaag: bewolkt, niet te warm, geen regen.

Voor het avondeten zitten we samen aan een lange tafel met een groep Fransen vanuit Lille.  Er is er eentje jarig.

We slapen op een volle slaapzaal.  De deur naar het sanitair is kapot (hangt er niet meer aan).  De ganse nacht bleef het licht in het sanitaire gedeelte branden.  Ik heb niet goed geslapen (licht + warmte!)  Het regent ook de ganse nacht.

Navigatie