2014 Posets dag 02

10/8/2014: Toulouse - San Juan de Plan - Refugio de Viadós

Om 07.00 uur zitten we als eerste in de ontbijtruimte.  Er is meer dan voldoende keuze.  Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we richting Spanje, San Juan de Plan.  Op de grens Frankrijk-Spanje, moeten we door de tunnel van Bielsa.  Deze tunnel heeft om beurten enkel verkeer.  We moeten dus op het "groen licht" wachten.

Rond 11.30 komen we aan de parking waar we het busje achterlaten.  Wim C. had thuis al op Street View gekeken.  We maken ons klaar: eten, wandelkledij, schoenen, ...
Om 12.30 vertrekken we voor een wandeling van 4u 25min naar Ref. Viadós.

2014 Posets 2

Rond 16.00 zijn we er bijna.  We zijn allemaal zo stevig aan't stappen, dat we een terrasje langs de weg niet zien.  Gelukkig was er nog ene bij zijn verstand om ons erop te wijzen.  Hier zijn we na een pintje de "os"-taal beginnen te spreken. (Spaans zoals Jommeke :) )

In de hut krijgen we onze kamer.  We slapen op een slaapzaaltje onder het dak.  We krijgen nog het gezelschap van een dame.  We verwittigen haar al voor "nachtgeluiden".

Om 20.00 mogen we in de eetzaal.  Onze plaats wordt aangewezen.  We krijgen 4 gangen: soep, groentensalade (warm), vleesschotel, fruit.  Lekker.  Alles wordt opgediend en afgeruimd.

Vandaag mooi weer gehad.

Navigatie