2013 Wales dag 03

20/8/2013: Clyngwyn B&B (Pontneddfechan) - Ystradgynlais

Rond 07.30 uur ontbijten we in de B&B.  Zeer uitgebreid ontbijt.  Jeff Calligan, de vriend van de eigenaars, vertelt ons over zijn firma: Mountain and River Activities Ltd.

Om 8.45 vertrekken we vandaag op tocht.  Er staat ons redelijk veel verharde weg te wachten en niet te veel op en neer.  We vertrekken door het Coed y Raiadr-bos, richting Henrhyd-Isaf waterval.  We nemen hier wat fotokes achter een watergordijn.  De tocht gaat verder door een mooie vallei GraigLlech naar Abercraff. Rond de middag eten we onze bokes op in de tuin van de Abercraff Inn.

2013 Wales 03

Dan gaat het verder naar Ystradgynlais.  We wandelen over een geasfalteerde oude spoorbedding.  We overnachten in de "Merlins".  Om 14.30 uur komen we aan.  We installeren ons boven de pub in een kamer met stapelbedden.  We douchen, lezen, slapen?, ...  Om 17.30 schieten we in actie en trekken op verkenning.  In de Commercial Street zijn er wat winkels en pubs.  We vinden niet onmiddelijk een pub waar we nog kunnen eten.  Uiteindelijk gaan we een Indian restaurant binnen.  We eten een kebab-schotel met rijst en salade. (typisch Wales :) )

Vandaag hebben we mooi weer gehad.

Navigatie