2013 Wales dag 01

18/8/2013: Engsbergen - Aberdare

Rond 06.00 uur vertrekken we met de minibus.  Wim pikt iedereen op.  In Calais kunnen we de ferry 1 uur vroeger nemen dan gepland.  We moeten natuurlijk nog langs allerlei controles en moeten ons op den duur haasten om nog tijdig op de boot te kunnen.

Vanaf nu moeten we links rijden.  We beslissen om nog lang Stonehenge te rijden, dat ligt ongeveer op de route.  Als we bijna in Stonehenge zijn, onstaat er een file.  Is er iets gebeurd, vragen we ons af.  Achteraf blijkt het een "kijkfile" voor Stonehenge te zijn.

2013 Wales 01

Een bezoek aan de wereldberoemde stenen kost 8 pond per persoon.  Ook hier staan we in de file tot aan de kassa's.  Eens op de site is er plaats genoeg.
Ik ben blij dat ik het eens gezien heb, maar zo indrukwekkend als ik dacht, was het niet.

Rond 18.00 uur zijn we aan de Premier Inn, in Aberdare.  Wim heeft goed "links" gereden, tot zonet, bij het verlaten van een kruispunt toch even de "automatische piloot" overnam.  De bestuurster van de aankomende auto keek zeer verbaasd.  Een attente copiloot bracht onze bus terug op het juiste spoor.

In de Premier Inn vragen we na of we in de buurt lekker kunnen eten.  De juffrouw aan de receptie belt even rond, en stelt een lekker restaurant voor een beetje verder.  Uiteindelijk gaan we in het restaurant naast de Premier Inn eten.

Navigatie