2012 Picos de Europa dag 05

21/8/2012: Refugio de la Teranosa - Hotel de Aliva

Om 08.00 uur staan we op.  Ontbijt: beschuiten, droge koeken, cake, confituur.  Rond 9.30 zijn we op pad.
In het dal (Bulnes) hangen de wolken nog.  Wij wandelen in de zon.  Er is een open hemel met een stralend zonnetje.

2012 Picos 06a

We moeten 600m stijgen tot aan Rif. Urrielu (1960m).  Rond 12.00 uur zijn we aan de hut.  Het was een mooie wandeling door een mooi berglandschap.  Redelijk rotsig.
Als we aan de hut komen valt meteen een rookgeur op.  Wordt hier afval opgestookt?  De rook pakt nogal op de adem. Niet plezant.  We eten binnen onze pick-nick op met een tas soep erbij.  De soep doet goed.

Alhoewel dit vandaag ons einddoel was, besluiten we om verder te wandelen naar de volgende hut: Hotel/Rif. de Aliva.  Een wandeling van nog 5 uren.  Op die manier zien we Stefan een dag vroeger terug.

In hut Hotel/Rif. de Aliva hebben we volgende avond gereserveerd.  Zal er vanavond plaats zijn?  We nemen het risico en vertrekken.

Het wordt nog een mooie, zonnige wandeldag met nog een serieuse klauterparij langs stalen kabels omhoog. 

Na een vermoeiende wandeling komen we aan de hut.  We drinken eerst wat op het terras.  Helaas verdwijnt de zon en komen de wolken.
We gaan dan maar in de hut vragen achter een kamer voor 6.  Eerst doen ze aan de receptie alsof ze ons niet verstaan.  We krijgen hulp van een Spaanse mevrouw die voor ons vertaalt.  Na wat overleg en overedingskracht, krijgen we een kamer.  Zogezegd van een annulatie.

Het is een mooie kamer met douche.  We douchen ons allemaal voor het avondeten.

Het avondeten is ook uitgebreid en lekker.  Je merkt dat deze hut goed bereikbaar is.

Als we terug naar de kamer gaan, voel ik in mijn knieën ook de gevolgen van de zware afdaling van de eerste wandeldag.

Navigatie