2012 Picos de Europa dag 04

20/8/2012: Puento Poncebos - Refugio de la Teranosa

Om 8.30 uur ontbijten we: konfituur met geroosterd brood. (ondertussen ook al gekend)

2012 Picos 05

Om 9.30 uur vertrekken we.  We gaan langs de Funicular.  Stefan, Benny, Marc en ik gaan zo naar Bulnes.  Danny, Ludo en Wim gaan te voet.  We spreken boven af.  Met de funicular gaat ook proviand voor Bulnes mee.  Boven staan de tractortjes te wachten.  We stappen verder tot in het dorpje.  Hier zijn heel wat terassen. Dankzij de funicular is dit dorp goed bereikbaar.  Dat merk je ook.

Om 11.20 gaan Marc en ik terug naar de Funicular.  We zijn nog maar net vertrokken en daar zien we de andere bergvrienden al.  Ook zij willen nog even iets drinken.  Om 12.00 uur gaan we verder en nemen afscheid van Stefan.  Hij is nog niet voldoende gerecupereerd.  We spreken af in Sotres op donderdag.  We moeten nog 600m stijgen.  Vandaag lukt het voor mij beter.  Ik kan het tempo volgen.  Het pad is goed begaanbaar en niet te steil.

Rond 13.00 uur stoppen we voor een picknik in de schaduw.  We zetten ons op een stenen muurtje.  Al snel trekken we de aandacht van een kudde koeien.  Nogal kort voor ons begint er een gevecht.

Een uur later (14.30 uur) komen we aan de hut.  Het is een kleine hut.  Moeten we hier slapen?  De huttenwacht laat ons de slaapzaal zien.  Prachtig!  De bedden zijn gedekt met proper linnen.  Alles is voorzien. 

WC ???? Voorlopig nog niet gevonden.

WC ! Gevonden! Achter een hoop stenen in de open lucht.  Proper is het hier niet.

We vullen de namiddag met kaarten, lezen, dagboek bijschrijven, ... Telkens ik opsta, voel ik de stramme spieren. Is veel MTB-training toch niet zo'n goede voorbereiding?  Het is hier boven mooi, zonnig weer.  In de vallei zien we wolken.

Avondeten?  We ruiken niets en er wordt, volgens ons ook niets voorbereid.  Benny vraagt hoe laat het avondeten is: 20.00 uur.  Uiteindelijk zal het weeral 20.30 uur worden.  Menu: linzensoep in een groen-bruine kleur.  Ze smaakt gelukkig beter dan ze eruit ziet.  Dan 4 halve eieren, gevuld met tonijn (uit blik) , voorzien van een tomatensausje en asperges (uit blik) met brood en ook nog een dessert.

Om 21.00 liggen de meesten al in bed.  Om 22.00 gaat het licht uit.  Er is ook nog een familie (8) Spanjaarden gearriveerd die blijven slapen.

Navigatie