2010 Val Codera dag 06 (gemakkelijk)

Dag 6: 19/08/10: Rif. Locanda - Rif. Bresciadega

7.30 uur: opstaan, de jongens willen naar de misviering in het plaatselijke kerkje. Maar, er is een misverstand! Het papier op de kerkdeur was voor alle parochies, vandaag was een misviering beneden. Eén van de jongeren was daar heel boos om. Na vele gesprekken, kwam onze kleine bergvriend uiteindelijk toch naar het ontbijt.

Er is een zeer uitgebreide keuze: omelet, kaas, salami, gerookte ham. Ze voorzien nog een lunchpakket voor ons. Formidabele hut met twee fantastische wirten: Simone en Daniël. Voor feestjes kan je hier ook terecht. Beddegoed en handdoeken zijn ter beschikking.

 

 

Om 9.45 uur vertekken we naar Rif. Bresciadega. We volgen een vrij breed, goed begaanbaar pad. We moeten nog over een hangbrug. Onderweg zien we nog een tijgerspin. Af en toe heeft een kleine bergvriend het moeilijk. Het is een hele opgave om hem tot aan de hut te "praten". Om 12.15 uur zijn we er. We eten onze picknick op.

De huttenwirt is een wat oudere norse man, die enkel Italiaans praat. Ook zijn dochters, die hem helpen. Pas als hij doorheeft dat wij de groep zijn die bij hem gereserveerd heeft, wordt hij vriendelijker.

Dan is het wachten op de andere groep. Er wordt gelezen, geschreven, gekaart,... Benji probeert een bergrivier te verleggen: hij bouwt de ganse namiddag aan een dam in het ijskoude water.

Rond 15.30 uur vertrekken we naar Rif. Brasca, een hut die wat hoger ligt. We maken ons klaar om te vertrekken. De huttenwirt is ongerust, hij denkt dat we gebeld werden door de andere groep. We stellen hem gerust.
We wandelen de andere groep tegemoet. Na een half uurtje wandelen, zijn we aan Rif. Brasca. Onze vrienden zijn er nog niet. Als we er even staan, komen ze af: een blij weerzien.
We drinken hier nog iets en wisselen verhalen uit.

Dan gaan we samen terug naar Rif. Bresciadega. We verfrissen ons, we kaarten nog wat, spelen UNO, lezen wat, bouwen verder aan de dam,...

Avondeten: eerst een minestrone. Dan vlees, stoofvlees, polenta, sla, uitjes op zuur. Achteraf nog een stuk cake of taart met koffie of thee. Lekker!

's Avonds zingen we, babbelen nog wat en maken een speciale foto aan de ronde tafel. Plezante avond.

Navigatie