2010 Val Codera dag 05 (gemakkelijk)

Dag 5: 18/08/10: Novate Mezzola - Rif. Locanda

Deelnemers: Saskia, Mathias, Lorenzo, Benji, Wim C., Ludo, Stefan, Benny, Patrick

08.00 uur: opstaan

08.30 uur: ontbijt

Mooi weer!
Vooraleer wij aan onze wandeling kunnen beginnen, moeten we eerst de andere groep afzetten in Bagni del Masino. Dan rijden we met 2 busjes naar Novate Mezzola.

Rond 12.40 uur beginnen we aan de wandeling. We moeten ongeveer 3000 trappen stijgen. We stijgen vandaag 650 meter.
Rond 13.00 uur eten we ons lunchpakket op de trappen, met een mooi uitzicht op het meer. Ondertussen is het zonnetje al goed bezig: op tijd insmeren!!

 

 

Het is een mooie wandeling door een mooie vallei in een stralend zonnetje. Er wordt veel gezweet. Dit pad brengt ons in het dorpje Codera. Hier kan je alleen te voet geraken, of met de helikopter.
We komen een viaduct tegen, wandelen langs een kruis van een gestorven scout (20 jaar), zien hagedissen en slangen, we stoppen af en toe om wat te drinken en even te rusten.

Om 15.45 zijn we bij Rif. Locanda. We drinken wat op het terras, onder een plataan. We zetten de rugzakken op onze kamers en maken dan nog een wandeling door het dorpje. Op een ander terras eten de jongeren een ijsje.

Om 19.00 uur eten we in de hut: lekker!! en als dessert: een ijsje!!
De huttenwirt kent zelfs een beetje Nederlands: ze heeft nog in een hotel gewerkt. Na het eten spelen we nog kaart, Saskia houdt ons nog even gezelschap, tot de jongens slapen.

Navigatie