2010 Val Codera dag 04

Dag 4: 17/08/10: Rif. Ponti (i.p.v. Valle dei Bagni)

08.00 uur: opstaan. Danny is deze nacht nog eens in actie moeten schieten.

08.30 uur: ontbijt.

10.00 uur: Mooi weer vandaag. We vertrekken met de busjes naar Preda Rossa. We kopen nog een ticket voor de parking aan Preda Rossa in het "Centro". De eerste kilometers zijn geasfalteerd en er liggen veel haarspeldbochten. Opeens kunnen we niet verder; we moeten een omlegging volgen over moeilijk terrein. Een weg met kiezel. Precies "Bobbejaanland" zeggen de kinderen. Het laatste stuk komen we terug op de originele weg, voorbij Rif. Scotti.

 

 

Rond 11.30 uur vertrekken we voor de wandeling naar Rif. Ponti. Vrij snel merken we dat er kinderen zijn die het moeilijk hebben bij een klim of van het ruwere terrein. Uiteindelijk vormen we 2 groepen. De betere wandelaars gaan sneller tot aan Rif. Ponti. De andere groep doet het wat rustiger aan en probeert ook tot aan de berghut te geraken. Hoera, ook de tweede groep geraakt aan de hut. Het is voor iedereen een plezant moment. We zijn allemaal fier dat iedereen het einddoel bereikt heeft. Als beloning drinken we in de hut nog iets lekkers.

Tijdens de afdaling, krijgt een jongere een stekende pijn in zijn knie. Hij kan er niet meer op steunen. Wim en Wim nemen hem om beurt op hun rug, tot aan het busje: knap werk, jongens.

's Avonds "organiseren" Regina en Saskia een vragenronde: ze willen "alles" over ons te weten komen: leeftijd, gewicht, lengte, kinderen, vrouw,...
Vrouwelijke nieuwsgierigheid? Als bergvrienden praten we meestal over andere dingen, maar het is wel amusant. Bedankt, meisjes voor de plezante avond.

Als alle jongeren liggen te dromen, bespreken we nog de tocht van morgen. Met de info van de 2 wandelingen, verdelen we de groep in twee.
Tocht 1: veel klimwerk en een deftige afdaling
Tocht 2: veel trappen en een rustige tweede dag

Navigatie