2010 Val Codera dag 02

Dag 2: 15/08/10: Beerse - Filorera

Om 04.15 gaat de wekker. Plots gaat er een fel licht aan. Ik ben onmiddellijk wakker. Even verfrissen en dan samen ontbijten: sandwiches met kaas, hesp of speculoospasta.

Om 05.00 uur zitten we in de busjes. Bus 1: Luc, Stefan, Marc, Patrick, Sean, Benji en Mathias. Bus 2: Els, Danny, Wim R., Benny, Regina, Saskia en Jamie. Bus 3: Wim C., Ludo, Dennis en Lorenzo.

De DVD-spelers en schermpjes hebben succes. We zijn op weg voor + 900 km.

De kilometers gaan goed voorbij. We kunnen ook goed samen blijven. We hebben al redelijk wat regen gehad.

 

 

Rond 17.00 uur beginnen we aan de Splugen-pas, die ons van Zwitserland naar Italië brengt. Een vrij smalle bergweg met veel haarspeldbochten. Hopelijk hebben we niet te veel tegenkomend verkeer.
De overtocht van Zwitserland naar Italië verloopt vrij vlot. We doen het rustig aan. Soms zijn de passages wat smal. Ondertussen begint het ook nog te onweren. We rijden rustig verder naar onze eindbestemming: Val Masino, Filorera.

Op + 15 km van het einddoel stuurt de GPS ons links, de berg op. Een andere weg dan onze co-driver voorzien had. Misschien een kortere weg?
Het blijkt uiteindelijk een zeer smalle, steile klim te worden door enkele bergdorpjes en smalle steegjes. Op een bepaald moment lijkt het of we de poort van een schuur binnen rijden. Het is al donker aan't worden en mistig. gelukkig komen we iets verder op de hoofdweg door de vallei.

We zijn blij als eindelijk, na 14,5 uren, stoppen bij het "Centro Della Montagne" (19.45 uur). We brengen onze bagage naar boven, verdelen de bedden en gaan eten.
Aan sommige gezichten, en borden, zien we dat het geen "Belgische" keuken is: pasta met tomatensaus, vlees en salade.

Om 5.30 uur moet er een jongere overgeven. Er staan onmiddellijk enkele bergvrienden klaar om te helpen.

Navigatie