2010 Val Codera dag 06 (moeilijk)

Dag 6: 19/08/10: Rif. Omio - Rif. Bresciadega

Vandaag gaan we verder, naar Rif. Bresciadega in Val Codera, via de passo de Oro op 2574m. hoogte. In Bresciadega wacht de andere groep op ons. Na een karig ontbijt ( echt pover, hoor) vertrekken we. We starten rustig en zien een boer zijn koe melken. Even verderop lopen nog koeien en Sean en Dennis kunnen ze gewoon aaien. Plots horen we een soort geroep en na wat speurend rondkijken zien we een marmot. Even later zien we er nog meer. Terwijl we staan te kijken verschijnt er een ander dier ten tonele: een vos, echt waar! Het beestje ziet er op het eerste zicht maar magertjes uit en oud.

Hij/zij blijft ons op afstand volgen. Ondertussen wordt de klim steiler en zien we de bergpas boven ons liggen.

 

 

Tegen de middag zijn we boven en voelen we de wind schieten. We zoeken een luw plekje en besluiten ons buikje te vullen. De bergvrienden spreken hun voorraad aan en halen hun zwart broodje en nog meer lekkers uit hun rugzak. Iedereen geniet van het zicht over de 2 valleien en dan komt onze vriend de vos er aan. Hij hoopt ook wat lekkers te krijgen maar daar wachten we mee tot iedereen klaar is met eten. De restjes zijn voor hem .

Na een uurtje maken we ons klaar voor de afdaling naar Rif. Bresciadega. Het ziet er steil uit en er liggen heel veel rotsblokken. Regina voelt zich onzeker na enkele uitschuivers en Luc helpt haar. Uiteindelijk stoppen we aan enkele vervallen stenen huisjes. Effe uitblazen na zo een zware afdaling.

Verder naar beneden komen we enkele grote mierenhopen tegen en dan staan we ineens aan enkele huisjes met een groot waterbassin. We vullen onze drinkbussen en plenzen water in het rond. Lekker fris, dat doet deugd. En dan zien we de andere groep, ze zijn ons tegemoet gekomen. Echt leuk, daar moeten we ene op drinken en ons verhaal doen.

Dan gaan we samen terug naar Rif. Bresciadega. We verfrissen ons, we kaarten nog wat, spelen UNO, lezen wat, bouwen verder aan de dam,...

Avondeten: eerst een minestrone. Dan vlees, stoofvlees, polenta, sla, uitjes op zuur. Achteraf nog een stuk cake of taart met koffie of thee. Lekker!

's Avonds zingen we, babbelen nog wat en maken een speciale foto aan de ronde tafel. Plezante avond.

Navigatie