2009 Schotland dag 08

11/04/09: Perth

Na een uitgebreid ontbijt bij Mrs. E. Barraclough rijden we vandaag naar Perth.  Onderweg willen we "de toerist" nog uithangen: een kasteel misschien?

2009 8

We rijden nog langs Priscilla in Achfary.  We willen haar nog bedanken voor de overnachting in het boothuis.  We zeggen alleen een goedendag en rijden verder.  Een beetje verder langs Loch Shin zien we plots een gewei liggen: een mooi souvenier.

In de buurt van Inverness zien we op de kaart "Culloden Battlefield" staan.  Wim weet te vertellen dat het een belangrijke slag in de geschiedenis van Schotland is.Op de site kan je het slagveld zien.  Er staat ook een gebouw waar je met behulp van een audio-visuele toer, zelfs in het Nederlands, de geschiedenis en de aanloop naar de slag op 16 april 1746 te weten komt.  Vooraleer je het gebouw verlaat om het slagveld te betreden, kan je in een kamer een film zien.  Op 4 muren wordt er geprojecteerd.  Het is alsof je midden tussen de twee legers staat.  Wat een bloedige strijd.  Het is een raar gevoel. 

In de late namiddag zijn we in Perth.  We zoeken "The Town House", ons verblijf voor deze nacht.  We nemen onze handbagage en gaan dan nog iets eten (en drinken).
In de laatste pub die nog open is, trakteert Wim ons op een karaoke.

Navigatie