2009 Schotland dag 07

10/04/09: CAPE WRATH !!
(Sandwood Bay-Cape Wrath-Sandwood Bay-Kinlochbervie)

De ultieme dagtocht! Dit is de dag waar we zo lang op gewacht hebben, waarvoor we zo dikwijls het gure weer getrotseerd hebben! De bedoeling is om vandaag vanaf Sandwood Bay naar Cape Wrath te wandelen en terug, en dan nog tot aan de bus.  Het zal een lange dag worden!  Zo weinig mogelijk meenemen is de boodschap.  De champagne mogen we natuurlijk niet vergeten!

We staan vrij vroeg op, eten ons ontbijt en maken de dagrugzakken klaar.  De tenten van Wim en Luc breken we af, mijn tent blijft staan en we laten er onze bagage in.  Regenbescherming mogen we natuurlijk niet vergeten.  's Morgens heb ik mijn Goretex-broek aangedaan, maar net voor we vertrekken beslis ik om ze uit te doen.  Het weer is goed en het lijkt goed te blijven.  Al weet je dat nooit in Schotland.  Voorlopig schijnt de zon.

Vandaag moeten we zelf onze pad zoeken.  Er is geen wandelweg naar Cape Wrath.  We oriënteren ons op heuveltoppen, meertjes, de kustlijn en natuurlijk kaart en kompas.  Soms moeten we een dal van een rivier in en uit.  Dat zijn dan extra hoogtemeters.

De vuurtoren van Cape Wrath is reeds vrij snel te zien.  Als we dan weer een heuveltop bovenkomen, heb ik de indruk dat die toren mee opschuift met ons.  De afstand blijft volgens mij hetzelfde.
Als laatste hindernis komen we de afsluitdraad van het militair domein tegen.  Er staan waarschuwingsborden.  Je mag het terrein niet betreden als er rode vlaggen hangen.  Vandaag zijn er geen vlaggen te zien.

Dan is hij plots zeer dicht bij!  Het laatste stuk wandelen we over de verbindingsweg tussen Cape Wrath en Durness.  We zien het toeristenbusje rijden.  We zijn fier dat we het te voet gehaald hebben.

WE ZIJN ER!!!

 2009 7

 Op deze foto zie je hoe blij we zijn op Cape Wrath.  Zo'n doel halen doet wat met een mens.  De champagne wordt bovengehaald en we toosten op het halen van ons einddoel.  Het doet deugd.

 

In de late namiddag staan we terug op Sandwood Bay.  Het is een prachtige dag geweest, maar ook een zware wandeldag, deels door de zon op ons bolleke.  Volgens mij hebben we vandaag het mooiste weer gehad van alle Schotlandtochten.
We eten nog wat en beslissen om nog tot aan de parking te wandelen.  We gaan nog een B&B zoeken en nog iets lekker eten.

 

Navigatie