2009 Schotland dag 06

09/04/09: Achfary-Rhiconich-Sandwood Bay

Als we opstaan regent het.  De rugzakken worden zo goed mogelijk klaar gemaakt voor de tocht van Blairmore naar "Sandwood Bay".  De tocht bestaat vandaag uit 3 stukken.  Het eerste deel van Achfary, langs "Strath Stack" naar "Lochstack Lodge".  Een tocht van ongeveer 2u 30min.  Langs een goed begaanbaar pad.

2009 6

Ik zorg ondertussen voor de bus.  Bij het vertrek regent het.  We vergeten afscheid te nemen van Priscilla, de vrouw die ons onderdak gaf.  Iedereen is klaar, in volledige regenuitrusting.  Ik rijd ondertussen wat verder, ik heb toch even tijd.  Terug op de baan naar Ullapool, zie ik een bord met reclame voor een restaurant, koffie- en theehuis.  Ik kies deze afslag richting Port of Tarbet.  Er is een voetgangers-ferry naar Handa Island.  Het is een prachtig weggetje langs allemaal meertjes.
Ik dacht een thee te drinken en mijn dagboek bij te schrijven, maar helaas de zaak opent pas om 12.00uur.  Ik hou nog een sanitaire stop in een openbare toilet.  Een proper en verzorgd gebouw.  Binnen hangt er een diploma "Loo of the year 2004".  Volgens mij zeker verdiend.
Dan maar terug naar de afspraak aan "Lochstack Lodge".  Ik bel naar huis en schrijf mijn dagboek bij.  Dan komen de bergvrienden in zicht.

Het tweede deel van de tocht stap ik mee.  Het gaat van "Lochstack Lodge" naar Rhiconich.  Het begint met een pad.  Dan volgen we de rivier "Alltan Riabhach", verder langs "Loch a Garbh-bhaid Mor".  Ondertussen is er geen pad meer te zien: we moeten zelf onze weg zoeken.  Dan moeten we nog een tamelijk brede rivier over: de "Garbh Allt".  Spannnend! Natte voeten of een nat pak?
We geraken over zonder nat te worden.  Dan verder langs de "Rhiconich River" tot in Rhiconich.  Op het einde is er terug een pad.

Aan de bus start een druk telefoonverkeer met het thuisfront.  Ook een sms naar Luc B..  Hij belooft ons mooi weer voor morgen, de tocht naar Cape Wrath en wenst ons veel succes.  We vullen ons vochtverlies aan in de local pub.

Het derde deel van de tocht beginnen we van op de parking in Blairmore.  Nog een keer de rugzakken nakijken, tentjes, drinkwater, champagne, ... en dan zijn we onderweg naar onze slaapplaats voor vandaag: met de tent op Sandwood Bay.  Na 1,5 uur wandelen zien we een prachtig zandstrand liggen, de zon schijnt ondertussen: prachtig!!  Zijn we in Schotland??
We zien nog tentjes staan.  We zoeken een goede plek, zeker niet op het strand!  Tenten opzetten, eten maken, en dan ons bed in.  Morgen: de grote dag!

Navigatie