2009 Schotland dag 04

07/04/09: Oykel Bridge - Ichnadamph

7.30u: opstaan.  De zon schijnt. We hebben een mooi uitzicht vanuit de veranda op de toppen, die mooi verlicht worden.
8.45u: we vertrekken met het busje.  We hebben alleen een dagrugzak nodig.  De bagage blijft in de hut.

2009 4

Danny zet ons af kort bij Oykel Bridge.  Nog even samen op de foto en we vertrekken.  Na 2 minuten schiet me plots te binnen dat de kaarten van vandaag nog in de bus liggen.  We zien Danny nog rijden, maar ... te laat.  We bellen snel naar zijn gsm, maar geen antwoord.  Om door de grond te zakken!

We besluiten tot aan het meer te wandelen.  Daarvoor moeten we de rivier stroomopwaarts volgen.  Dan wandelen we maar terug naar de grote weg.  Gelukkig hebben we lange tijd een gsm-signaal.  Plots belt Danny terug.  Hij zag de kaarten liggen toen hij aan zijn wandeling wilde beginnen.  Hij heeft ondertussen het busje in Ichnadamph geparkeerd en komt met autostop terug.  Hij laat zich afzetten en wandelt dan naar Loch Ailsh.

Onderweg van Oykel Bridge naar Loch Ailsh, komen we enkele vissershutten tegen.  Sommigen zijn open.  Je kan er met 4 à 5 personen in slapen.  Rond 11.00u zien we Danny terug aan het meer.  Hij moet eens goed met ons lachen.

Het weer is nog steeds goed.  We wandelen verder langs Benmore Forest, Ben More Assynt, de pas over bij Conival.  Dan naar beneden, de rivier zoeken.  Tot aan de pas vinden we goed de weg, ook al is er niet echt een pad.  In de afdaling naar Ichnadamph is het wat zoeken naar de juiste rivier en het juiste pad.  Ondertussen is het beginnen regenen.  Rond 16.30u zijn we in Ichnadamph.  We zijn redelijk nat.

Aan de bus stopt het met regenen.  We rijden nog eens langs "The Alt" pub.  Drinken wat en proeven van de plaatselijke keuken.  De baas staat achter het fornuis.  We kiezen hert en schaap.  Lekker gegeten.

Rond 20.00u zijn we terug in de hut.  We douchen, niet allemaal met warm water, en zitten samen met de 2 Schotten.  In het gesprek blijkt dat ze ook "Willy" en "Gerry", van onze vorige Schotland-tocht, kennen.  Weeral een bewijs dat de wereld klein is.  Ze geven ons nog advies voor een overnachting morgen: Overscaig Hotel.

Weetje: een Lodge op de kaart is meestal privé en is dus meestal geen overnachtingsplaats.

Navigatie