2009 Schotland dag 03

06/04/09: Ullapool - Oykel Bridge

Dit is de eerste stapdag.  Het is goed weer: geen regen, wel wat wind.  Om 9.30u beginnen we eraan.  Luc met de bus, wij te voet: afspraak in Oykel Bridge.

2009 3

Onderweg komen we twee bottys tegen van het MBA.  Ze zijn allebei open.  Je kan ze vrij gebruiken.  De eerste staat in Knockdamph, de tweede in Duag Bridge.

Om 14.00u zijn we in Oykel Bridge.  Dit was een goede inloopdag; niet te zwaar, goed pad, niemand nat.  Het zoeken van een slaapplaats verloopt wat moeizaam.  In eerste instantie willen we de tent zetten.  Uiteindelijk belanden we in "The Alt Pub" in Altnaceaigach.  Ze zoeken voor ons een slaapplaats.  Het voorstel is een GSG-hut: The Elphin Caving Centre.  Ze behoort toe aan een speleologie-club.  We kunnen hier overnachten voor £5!  We moeten het geld in de pub laten en krijgen dan de toegangscode.

Als we in de hut aankomen, zien we dat er nog gasten zijn.  Er staan vuile potten op de kast en er liggen al slaapzakken in de slaapkamers.  Een beetje later arriveren er 2 Schotse wandelaars uit Glasgow.  Ze blijven enkele dagen in deze hut en maken dagelijks een wandeling in de buurt.  Eén van hen heeft Belgische voorouders. Regelmatig komt hij nog op bezoek bij familie.

De Schotten lachen met onze kookkunsten: warm water maken voor spagetteria of gevriesdroogde maaltijden.  Zij daarentegen maken vers eten!  Ook vandaag maken we de kachel aan.  Met de andere gasten bespreken we onze en hun bergavonturen rond het gezellige vuur.

Later op de avond trekken we rietje om met het busje te rijden de volgende dag.  Danny is de pineut.  Hij is er precies niet blij mee, maar neemt het sportief op.  Omdat onze vaste kaartlezer, Danny dus, niet mee wandelt, beginnen we nu toch maar de wandeling voor morgen te bestuderen.  We zien het zitten, en Danny ook.  Hij heeft voor hem een lus uitgestippeld.  We spreken alles goed af: plaats en uur van ontmoeting.

Navigatie