2009 Schotland dag 02

05/04/09: Newcastle - Ullapool

Om 7.30u staan we op en verfrissen ons wat. Om 08.00u staan we bij het ontbijtbuffet. De gebakken eieren smaken niet naar eieren. Poeder? Voor de rest keuze genoeg voor een goed Engels ontbijt.

2009 2

Om 10.00u leggen we aan in Newcastle. Het is ondertussen terug 09.00u geworden: Engelse tijd. Iets na 09.00u rijden we de boot af en zijn we op weg naar Ullapool. Eerst moeten we nog voorbij enkele controles. Personeel van de rederij controleert of we geen verstekeling het land in brengen. Ze kijken in het busje en zien onder de zitbank zoveel schoenen staan. Dan beseffen ze het misverstand: wandelaars. Een beetje verder controle van de identiteitspapieren door een overijverige douanier. Hij heeft meerdere toestellen ter beschikking en wil ze allemaal gebruiken. Zien we er zonder stoppelbaard ook al verdacht uit?

Links rijden!! horen we enkele keren roepen in het busje. We moeten de chauffeur toch helpen, hé. We volgen de A1 naar het noorden. Even buiten Newcastle zien we fietsers(??) op de A1.

We kiezen voor de route langs de kust naar Edinburgh. Dan verder naar Perth, Inverness en dan naar de westkust: Ullapool.

Om 16.15u komen we aan in Ullapool. Het "vakantiegevoel" begint nu toch te komen. Om de laatste trip naar Cape Wrath goed te kunnen starten, gaan we eerst nog naar dezelfde pub als vorige keer. We sturen de laatste sms-en naar het thuisfront.

Dan gaan we op zoek naar de "East Rhidorroch Lodge". Wim had dit gereserveerd. Toch nog een half uurtje rijden over een goed berijdbare, verharde weg. Er staan op deze plaats meerdere gebouwen. We zitten in een kleinere bungalow met voldoende comfort. Je kan er alleen geraken over een hangbrug. Gezellig rond de houtkachel, bespreken we de volgende dag. Luc W. biedt zich als vrijwilliger aan om de volgende dag voor de bus te zorgen.

Navigatie