2008 Argentera dag 06

20.08.08: Rif. Questa - slagboom Valle della Valetta

afstand:9000m
hoogtemeters: +354m; -992m
tijd:4h20

Vandaag schijnt de zon weer.  Het beloofd weer een mooie wandeldag te worden.  We moeten over de Passo del Prefouns (2615m), de grens tussen Italië en Frankrijk.  De klim naar boven is redelijk steil en weeral bezaaid met grote en grotere stenen.  We stappen de ganse klim in de schaduw.  De temperatuur van mijn "motor" kan zo onder controle blijven.

Op de pas staat weer een militair restant.  Boven op de pas moeten we toch een beetje naar het gewenste pad zoeken, maar we hebben bekwame gidsen.  We moeten nog een beetje stijgen en dan verder naar beneden, terug naar de bus aan de slagboom.  Soms lijkt het pad wel geplaveid, met grote platte natuurstenen.  Wie houd zich daar mee bezig?

2008 06-1

Onderweg komen we nog een bergmeertje tegen.  We eten wat en er zijn er die zelfs in dat ijskoude water duiken!? Allee, duiken is wat overdreven.  Ze waren er sneller uit dan in, maar toch een welgemeend respect, jongens!  De volgende keer wat langer.

2008 06-2

De verdere afdaling verloopt nog goed, in een stralend zonnetje.  In de vroege namiddag zijn we terug bij de bus.  We willen al een behoorlijk stuk huiswaarts rijden en we willen overnachten in de Aosta-vallei. 

Wim C. en Ludo weten nog een interessant plekje, maar hebben geen telefoonnummer bij de hand.  We proberen via het thuisfront wat te regelen, zelfs Luc B. wordt ingeschakeld, maar tevergeefs.  Er blijkt wat mis te gaan met de Gsm-verbinding en de Italiaanse nummers.  In het Hotel Grande in Terme di Valdieri proberen we ook informatie te bekomen.  Uiteindelijk hebben we een telefoonnummer.  Ludo reserveert voor 8 personen in een hotel in Etroubles.

Navigatie