2008 Argentera dag 05

19.08.08: Terme di Valdieri - Rif. Questa

afstand:7000m
hoogtemeters: +1200m; -0m
tijd:4h20

07.30 uur: ontbijt in het hotel.  De keuze is wat uitgebreider dan in de hutten.
Rond 09.00 uur vertrekken we naar Rif. Questa.  In het dorp staat 3 uren wandelen aangegeven.  We moeten ongeveer 1000m stijgen.

2008 05-1
Onderweg, na 1 uur wandelen, komen we een gebouw tegen van koning Victor Emmanuel II.  Het is omgebouwd tot een Rifuge.  Een vierkantshoeve met een binnenpleintje: Rif. Valasco.  We drinken iets en gaan rond 11.00 uur verder.  Het is hier een mooie vallei met veel wandelmogelijkheden.  Er zijn er die al plannen beginnen te maken om met de familie terug te komen.

Rond 12.00 uur komen we een splitsing tegen: 1 uur steil klimmen, of 2 uur minder steil langs enkele meertjes.  We eten eerst wat.  Er komt regelmatig een mountainbiker langs.  Niet simpel met al die stenen, ze moeten regelmatig van de fiets.

Luc en Marc nemen de kortere weg, de rest kiest voor de langere versie.

 2008 05-2

Af en toe is het pad mooi geplaveid.  We komen ook langs militaire restanten.

Rond 15.00 uur komen we bij Rif. Questa.  Marc en Luc hebben al gereserveerd.  Ze beweren eerst dat er geen plaats meer is.  De grapjassen!  Van buitenaf lijkt het een kleine hut, toch kunnen er meer mensen slapen dan je zou verwachten.
We verfrissen ons, met koud water, en zitten nog wat bij het meertje. De bergen weerspiegelen mooi in het water. En wat een rust! Geen storende geluiden, tot er plezanterikken stenen in het water beginnen gooien.  We gaan binnen zitten en bespreken de voorbije dag.  Ik begin aan het verslagje, ook nog van gisteren.  We verschieten dat er nog zo veel volk komt.  Opeens komt een helper van Rif. Valasco binnen met een rugzak met etenswaren.

's Avonds verschiet ik dat we toch allemaal tegelijk aan tafel kunnen.

Navigatie