2008 Argentera dag 04

18.08.08: Rif. Morelli Buzzi - Terme di Valdieri

afstand: 4000m (zonder beklimming)
hoogtemeters: +0m; -983m (zonder beklimming)
tijd: 2h30 (zonder beklimming)

09.00: We vertrekken naar het dal.  Rond 10.00 uur splitsen we in 2 groepen, eigenlijk 3.  Ludo en Stefan gaan dadelijk verder naar beneden.  Luc blijft bij de rugzakken, bij Lagarot di Lourousa.  De rest probeert nog een beklimming.  We volgen eerst de pijl naar Bivacco Varrone, nadien richting Rif. Bozano.

2008 04-1
Vanaf Bivacco Varrone is het een klim met pittige, steile stukken.  Rond 12.00 uur zijn we op de Passo del Souffi.  Danny en Wim C. klimmen nog naar de top van Punta Stella.  Achteraf zeggen ze dat het goed te doen was.  De afdaling terug naar Luc gaat vlotter dan verwacht.  We hadden het touw uit de rugzak gehaald voor de moeilijkere stukken, maar uiteindelijk hebben we ze toch niet nodig gehad.  Zonder stokken afdalen bleek ook een goede beslissing.  Rond 13.30 uur zijn we terug bij Luc.

 

Samen gaan we naar beneden.  Bij een meertje in de buurt van Lagarot di Lourousa komen we een gedenkplaats tegen voor verongelukte bergwandelaars.  Daar wordt je toch even stil van.

Dan verder naar Terme di Valdieri.  Het is een wandelpad met veel stenen.  Beneden proberen we de gite te vinden.  We wandelen langs een groot hotel (kuuroord, warme thermen) tot aan het einde van het dorp.  Wim C. heeft de gite gereserveerd, maar weet de naam niet meer.  We drinken dan maar iets op een terras.  We bellen naar Stefan en Ludo.  Ze komen ons opzoeken, en nemen ons mee naar.... het Grand Hotel.

Naast het hotel staat een gite.  We slapen hier en moeten eten in het hotel.

 2008 04-2

We douchen ons eerst, sommigen met koud water, en gaan dan eten.  Lekker gegeten: voorgerecht pasta, hoofdgerecht vlees, gratin en venkel, en dan nog een dessert.  Wim R. krijgt het benauwd van de warmte.  In het hotel brandt de cv nog.  Waarschijnlijk opgewarmd met de warmwaterbronnen.

Vandaag was het mooi weer en zonnig.

Navigatie