2006 Schotland dag 04

Dag 4: 07/04/06: Achnashellach - Kinlochewe

Opstaan om 08.15 uur.  We maken ons eigen ontbijt.  De schot wordt ook wakker.  Hij heeft "Schotse" humor.  Hij amuseert zich hartelijk als we zeggen dat we door de regen en sneeuw gaan wandelen.  Aan de andere kant is hij zeer wantrouwig, want hij stond de kookpotten te controleren toen ik de keuken binnenkwam.  Hij stak daarvoor de deksels open van de gestapelde potten.  Rare Schot.

2006 04

De wandeling begint dadelijk met een stevige klim, goed tempo voor iedereen.  We nemen de Coulin Pass, Coulin en gaan langs een meer naar boven.  Luc B. neemt de grote weg, meer kilometers, minder hoogtemeters.  Bovenaan komen we in een sneeuwvlakte (310 m) (zie foto).  Een stenen mannetje toont ons de weg.  Vervolgens gaat het verder in een bos.  Eerst komen we omgewaaide bomen tegen.  We zoeken hiertussen onze weg.  Wat later liggen gekapte bomen willekeurig over elkaar.  Dit zorgt voor moeilijkheden.  We moeten een stuk van de ene boom op de andere kruipen.  Soms lopen we 3m boven de begane grond.  Eigenlijk te gevaarlijk met een zware rugzak, beseffen we.  Achteraf blijkt dat we hier ongeveer een uur verloren hebben.  Dan maar verder langs enkele riviertjes en Schotse ondergrond.  Een wandelpad is er niet echt te vinden.  Natte voeten!  Naar het einde toe, zien we een helikopter van de Mountain Rescue.  Achteraf blijkt er een wandelaar zijn been gebroken te hebben.  (niet van ons natuurlijk)

Luc B. zit zich ondertussen af te vragen waar we blijven.  Volgens afspraak moesten we om 14.00 in Kinlochewe zijn.  Hij heeft het Bunkhouse al bereikt en maakt zich zorgen om ons (hij heeft de Mountain Rescue ook zien vliegen).

's Avonds houden we nog overleg over de tocht naar Loch An Nid.  Bijna iedereen wil mee, maar dan de route zonder oversteek van de rivier.  Dit belooft de moeilijkste tocht te worden.  Toch wagen we het erop, weer of geen weer.  Luc B. gaat niet mee.  We spreken af zondagavond in Ullapool.

Tocht:  aankomst 15.30, 15km, vanalles gehad; sneeuwval, zon, showers.

Navigatie