2006 Schotland dag 02

Dag 2: 05/04/06: Shiel Bridge - Killilan

Opstaan om 7.30 uur.  Wim laat zijn wekker nog iets vroeger aflopen.  Vooraleer de eerste wandeldag te beginnen, eten we nog een stevig Scottish Breakfast in het hotel. (op de foto achter het Bunk House)

2006 02

We vertrekken om 09.15 uur.  We zijn droog gebleven tot we aan de klim beginnen.  Om 12.20 uur zijn we aan de watervallen: Falls of Glomach.  De afdaling die volgt werd beschreven als gevaarlijk.  Voor geoefende wandelaars valt dat best mee.  In winterse omstandigheden met sneeuw en ijs kan het echter wel gevaarlijk worden.

 

Tot boven aan de Falls was er een pad, later toch wat "Schotse" paden.  Naar het einde toe zelfs een brede weg.  Als we het dorp naderen terug een "nat" pad.  Het eerste witte huisje "Tigh Iseabeil" is ons verblijf.  De deur is los, maar er is niemand.  We zijn niet echt zeker of dit ons verblijf is, tot Luc B. de eieren in de koelkast ziet liggen en telt.  We besluiten ons te installeren, en onze kleding te drogen.

Tocht:  aankomst 15.30, 22km, vanaf 11.00 redelijk nat en veel wind.

Eigenaar Willy is nog even langs geweest, toffe Schot.  Het weerbericht voorspelt niet veel goeds; veel regen en zelfs sneeuw tot 250m.

Navigatie