1999 Matterhorn dag 01

21.08.99: naar de Aosta-hut

Aangekomen ’s morgens 06.45 u .Iedereen lijkt doodmoe van de nachtelijke rit, niettegenstaande wij onze auto heel comfortabel hebben ingericht.  Luc ligt er zelfs in zoals in een ziekenwagen. 

Om 07.15 u vertrekken wij naar de Prarayer-hut : ongeveer 1 uur wandelen, licht hellend.  Daar reserveren wij voor donderdag, laten wat propere kleren achter en vertrekken om 08.45 u naar de AOSTA-HUT.  Halverwege de tocht van ongeveer 4 uur, wandelen wij in een stralend zonnetje en zijn de laatste wolkjes verdwenen.  Niettegenstaande het hoge wandeltempo van Luc, genieten we van het prachtige landschap.  Tientallen watervalletjes vormen samen een bruisende beek die we enkele uren volgen, op het laatst klimmen we via een ketting naar de hut toe. 

De rest van de dag is : nietsdoen ???  Enkele uurtjes slapen, wat lezen, slechte wijn drinken en dan eindigen met een stevig avondmaal : pasta, varkenslapjes met een soort rijstbol (bah) en pudding.  Wim heeft wat last van hoofdpijn!  Om 21.00 u gaan we slapen want morgen worden we gewekt om 05.30 u.

Navigatie