1995 Les Ecrins dag 05

23.08.95: Ref. du Soreiller - Ref. de la Pilatte

1995 04 pilatte

 

Toch beter geslapen in de tent.  Voor de laatste maal.  Alle tenten (3) worden opgebroken.  Vandaag trekken we naar Refuge de la Pilatte (2577m).  Daar overnachten we en morgen gaan we terug naar huis.  De tocht (3u45min) is prachtig, juist zwaar genoeg.  Betoverende landschappen ontvouwen zich voor ons.

 

We trekken evenwijdig met een vallei die dieper en dieper onder ons komt te liggen.  Links en rechts zien we een bergstroompje uit een gletsjer komen die zich in de vallei stort.  Uiteindelijk komen we nat van het zweet boven.

 

Het landschap dat we hier mogen aanschouwen is adembenemend.  Verschillende gletsjers komen hier juist onder de hut samen.  Ongelofelijk groots en prachtig!  Ik meen zelfs nooit zo'n verrukkelijk landschap aanschouwd te hebben.  Spijtig dat we onze stijgijzers in de auto hebben laten liggen.  Hier zouden we ons kunnen amuseren, vermits deze gletsjer bedekt is met blank ijs en dus ongevaarlijk.  In de verte zien we een 10-tal mensen zich als mieren voortbewegen in deze verrukkelijke schepping.

 

Het eten in de hut is heel lekker; gebakken kippenfilet met saus, spaghetti met brood, lekkere groentesoep en als nagerecht kaas en chocolademousse.  Nog wat witte wijn om na te spoelen, wat kaarten en we kunnen gaan slapen.

 

Morgen naar het dal en terug naar huis. Content, vooral om de goede vriendschap met Benny, Wim en Luc.  Content omwille van de prachtige streek, niettegenstaande het minder goede weer: veel wolken en een beetje regen.  Content ook omdat ik morgen weer thuis ben.

 

Navigatie