1992 Wildspitze dag 02

24.08.92: Martin-Busch Hütte - Similaun Hütte

02 Similaunhut

Heel slecht geslapen. Opgestaan om half 7. Ontbijt zoals het moet: juist genoeg.
Om 7u15 vertrekken wij voor een 2 uur durende tocht naar de Similaunhütte. De lucht is bewolkt maar in de verte zien wij de zon tegen de oostflank schijnen. In een rustig tempo bereiken we de hut om 9u20. Ontgoocheld vernemen wij dat de hut volzet is. Maar onmiddellijk melden zich enkele mensen af en is er plaats genoeg om te slapen.

Wij vragen wat informatie over de gletsjers naar de Similaun , die wij willen beklimmen. “Zelfs gemakkelijk voor leken zoals wij …”. Na een warme chocomelk vertrekken wij naar de top. Na een kwartier doen wij de stijgijzers aan en zekeren wij ons in cordée. Niet onnodig zoals achteraf zal blijken. Want wij volgen het verkeerde spoor, zodat wij op 3300m moeten terugkeren omwille van besneeuwde spalten. Onze cordéeleider, Wim, maakte er zelfs kennis mee. Gelukkig blijf hij met zijn rugzak op de rand hangen.

Toch was het een heerlijke tocht over sneeuw en ijs, met regelmatig een brandende zon op ons lichaam. Na 3 uur wandelen besluiten wij terug te keren naar de hut, waar ons een lekkere tas gerstensoep wacht. Nog even wachten op het avondmaal, enkele kaarten schrijven naar de thuisblijvers  en dan hopelijk een betere nachtrust tegemoet.

Navigatie