1992 Wildspitze dag 01

23.08.92: Vent - Martin-Busch Hütte

afstand: 8000m

01 MartinBuschhut

Goede reis achter de rug. 10 uur gereden. Niettemin stelt het weer zich slecht aan. Als wij in Oostenrijk toekomen, regent het en is het wolkendek volledig gesloten.

 

Bezoek aan Jef en Alice Beets. Deugddoend. Fijn om vriendschap en gastvrijheid in volle glorie te ervaren. Omstreeks 13 uur aanvang bergwandeling naar de M.B. Hütte. De zon komt af en toe even kijken. Opklaringen worden breder. Maar halverwege: regen!
Regenjassen worden te voorschijn gehaald. De tocht is zwaar genoeg om je op te warmen. Spieren en gewrichten moeten zich nog duidelijk aanpassen. Daarbij dan nog je rukzak die veel te zwaar lijkt. Morgen zal het wel beter gaan. En, de sfeer is opperbest. De rest is bijzaak. Even wordt teruggedacht aan de thuisblijvers: Paul en Luc.

Als je even omkijkt zie je het pad waar langs je omhoog gekomen bent. Het lijkt eindeloos lang. Maar ook fascinerend mooi.
Ook het vooraanzicht lijkt adembenemend. De Similaun (3605 m) met zijn Gletsjer die als een glijbaan naar beneden rijst. Daar gaan wij morgen op.

En dan is er nog die stilte en rust die op je neervalt, niettegenstaande enkele voorbijgangers en het kolkende water.

Uiteindelijk: De Martin-Büschhut. Lekker eten, uitrusten, kaartspelen. Geen gejaag, iedereen is rustig niettegenstaande de drukte. Nog even genieten van de neerdalende zon, want ondertussen is het opgeklaard en belooft het voor morgen een stralende dag.

Navigatie